Echoscopiecentrum Heerenveen

Echo-onderzoek

Bijna iedere zwangere krijgt tegenwoordig een echo aangeboden door haar verloskundige, huisarts of gynaecoloog. In het begin van de zwangerschap gebeurt dat om de termijn te bepalen, later soms om de groei en ligging vast te stellen. Daarnaast hebben velen ook nog de wens om extra echo-onderzoek te laten doen om bijvoorbeeld een mooie driedimensionale foto of video te laten maken, of een zogenaamde 20 weken screeningsecho. Tevens willen sommigen kans bepalende tests laten verrichten om het risico op het syndroom van Down en sommige andere afwijkingen te bepalen (nekplooimeting en tripletest).

Onze werkwijze

Echoscopiecentrum Heerenveen is opgezet door gynaecologen met jarenlange ervaring in echografie. Zij staan dan ook borg voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Bovendien werken ze met de meest moderne digitale apparatuur, die in staat is superieure 2D, 3D en 4D beelden te maken en deze beelden op te nemen op video, DVD of Cd-rom, dan wel te printen op fotopapier.

 

Echoscopie werkt met geluidsgolven met een zo hoge frequentie, dat deze niet door het menselijk oor kunnen worden waargenomen. De teruggekaatste geluidsgolven worden weer opgevangen en door het apparaat omgezet in beelden. Er zijn nooit nadelige effecten of bijwerkingen van echografie gebleken.

Wanneer welke afspraak ?

Als u een nekplooimeting + serumscreening wilt laten doen:

  • 14-15 weken voor 2D, waarbij het hele kindje in beeld komt
  • 20-25 weken voor 3D en eventueel later nog eens, maar als het hoofdje al is ingedaald dan is de kans kleiner dat het gezicht met 3D mooi in beeld komt
  • Als u een zogenaamde 20 weken echo wilt laten maken: in de periode 18-23 weken

Kosten

De kosten van nekplooimeting, serumscreening en 20 weken echo zullen door de meeste ziektekostenverzekeraars (nog) niet worden vergoed. Een pretecho wordt nooit vergoed. 

Afspraak maken

Een afspraak kan worden gemaakt door uzelf of uw zwangerschapsbegeleider via tel.nr. 0513-490590

De deskundigen

Privekliniekheerenveen.nl

Anton Willems

COSMETISCH ARTS

Wendy Sanders

NEUROLOG

Jacob van Velzen

Plastisch chirurg

Contact

Locatie

Ⓒ 2020 - Privekliniekheerenveen